На Марийка катеричката

С т о я н  Г я у р о в

Една важна новина от Германия тази седмица май не остави никакви следи в нашето медийно пространство. Германският конституционен съд отхвърли жалбата на двама содомити против закона, забраняващ секс с животни. Ищците, които пледирали, че се чувстват привлечени от животни, се позовават на конституционното си право на сексуално самоопределение. Според Върховния съд обаче защитата на правата на животните има предимство пред аргумента за сексуално самоопределение на ищците. „Защитата на животните от противоестествени сексуални посегателства е една легитимна цел“, се казва в съдебното решение.

Важността на новината се състои не в решението на съда, а в самия факт, че содомията става предмет на съдебно дирене. Двамата содомити са потвърдили, че ще продължат да търсят правата си. Догодина съдиите сигурно пак ще отхвърлят иска им, същото вероятно ще се повтори и през следващата година – а след това? Ограниченията и забраните ще започнат малко по малко да отпадат, докато накрая нищо не остане от тях. Ще можете да правите секс с папагала си или да се ожените за коня си.

Изобщо откриват се нови хоризонти пред любовта и секса. Уди Алън ще може най-сетне необезпокояван да се наслаждава на агънцето, в което беше така влюбен преди 40 години, а нашенският чобанин ще продължи да гали нежно любимата си овца и да нашепва в ухото й „ех, да можеше и да ми готвиш“; но тъй като това му желание ще остане най-вероятно неудовлетворено, рано или късно търпението му ще се изчерпа и той, като един истински балканец, ще започне да налага любимата си. Изглежда нашенецът не може да се реши какво е по-важно за него – сексът или храната. Иначе как да си обясним, че в сюблимния момент овчарят мисли не за оргазма, а за чорбата; в друг известен виц пък мъжът е така впечатлен от сексуалните услуги на видрата, че решава да изгони жена си – но не преди да е научила видрата да прави мусака.

Предвиждам и други проблеми.

Ще бъдат ли разрешени зоохомосексуалните връзки; тоест, ще мога ли да правя секс, да кажем, с мъжката катеричка на съседа?

Ще бъде ли разрешено междувидовото многоженство, например – комбинация от мъж, жена (някой трябва все пак да готви), видра и кон? Представяте ли си!

Новата зоофилна действителност неизбежно ще намери отражение и в езика, което ще доведе до някои объркващи или направо трудни ситуации. Просташки възклицания от сорта „шъ ти ударя една патка“ ще станат недопустими не заради простащината им, а заради нарушаването на зоологическата коректност, и може би наказуеми заради нарушаването на достойнството на патката. Иванчо пък няма да може да казва повече „Марийке, шъ ти изям катеричката“, защото няма да е ясно коя точно катеричка има предвид.

Та, проблеми ще има, но те са нищожни пред разкриващата се перспектива да се разтворим в животинския свят, човеци и животни да станем практически неразличими. Ами неподозираните възможности, които се откриват пред партиите и изобщо пред политическия живот – ала по-добре да не навлизаме в тази тема.

Докато настъпи това светло време, единственото, което ни остава, е да стискаме палци на германските содомити и да се надяваме, че скотоложкият интернационал няма да се пропука; и да продължим да си играем с домашните любимци и други животни – в рамките на закона, разбира се.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s